Pàgines

dimecres, 24 d’octubre del 2007

Els beneficis de l'exercici a la natura (I)


Estan àmpliament demostrats els efectes beneficiosos de l'activitat física regular. L'activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, a controlar la pressió arterial, a millorar la diabetis, a desenvolupar força muscular, a controlar l'artrosi, a millorar la mobilitat, a reduir la depressió, a prevenir l'osteoporosi, a reduir el risc d'infart cerebral i a reduir l'estrès.

Vivim uns temps complexos per a les persones. Sovint el tipus de vida que portem ens complica les coses i sorgeixen problemes. Tot plegat ens fa viure en un estat d’estrès, de vegades massa constant. El nostre benestar físic i psíquic se’n pot veure afectat. Per això, ens cal cercar solucions i portar a terme activitats que ens equilibrin i mantinguin la nostra salut integral.

Entre d’altres, una manera adient d’evitar els efectes negatius de la nostra manera de viure és adquirir hàbits positius com, per exemple, el costum de caminar per indrets envoltats de naturalesa, gaudint de paisatges i d’entorns carregats d’energia benefactora.

A les Terres de l'Ebre tenim un ampli ventall de itineraris per la costa i per l'interior, també tenim a tocar dos Parcs Naturals que esn ofereixen infinitats de rutes per a caminar, és una activitat que està a l'abast de tothom i és bo per a la salut. Cada dia, camineu a bon pas 30 minuts, com a mínim. Els qui vulguen oferir algun itinerari que creuen que val la pena o algun indret de les nostres terres que us va agradar o sorpendre no dubteu a publicar-ho a aquesta mateixa pàgina, o també hem podeu enviar un correu amb el text a deltadelebre@hotmail.com.

dijous, 18 d’octubre del 2007

Taller de fotografia i excursionisme al port


Si voleu combinar l’aprenentatge de la fotografia amb la descoberta de l’aventura dels paisatges idíl•lics, en estat salvatge, del Parc Natural dels Ports, de la mà de Mariano Cebolla Borrell, prestigiós fotògraf i autor del llibre El delta de l’Ebre, coautor del llibre Aves de España i col•laborador en altres publicacions; i de Vicent Pellicer Ollés, reconegut escriptor de les Terres de l’Ebre (A peu pel massís del Port, Caminades pel massís del Port, Les fonts del Port, Endevineu els ocells: el Delta, la Plana i el Port, Paisatges de l’Ebre: el Delta i el Port...) guia i gran coneixedor del massís del Port, hi teniu una cita els dies 26, 27 i 28 d’octubre de 2007.
Dies 26, 27 i 28 d’Octubre de 2007 i a la Reserva Natural Parcial de les Fagedes dels Ports (Catalunya)
Nivell fotogràfic: aficionat-iniciat
Nivell excursionista: baix-mitjà

Per a més info visiteu la web www.marianocebolla.com

dijous, 11 d’octubre del 2007

La navegació i les embarcacions tradicionals a l’Ebre



Curs dedicat al coneixement de la navegació tradicional a l’Ebre, des dels llaguts als vaporets, passant pels passos històrics de barca al riu.

Sessions teòriques, dissabte dia 27 d’octubre:

Matí

● ‘La Real Compañía i el projecte de navegació de l’Ebre, a càrrec de Toni Cartes.
● ‘Els vapors a l’Ebre’, a càrrec de M. Carme Queralt i Maite Subirats.
Tarda
● ‘Els passos de barca del delta de l’Ebre, a càrrec del Grup de Col•laboradors d’Història Local del Museu
Comarcal del Montsià.
● ‘Les embarcacions tradicionals al riu i al Delta: llaguts, muletes, barques arrosseres, pontones, barquets d’arrossal i barquets de bassa’, a càrrec de Vicente García-Delgado.

Sortida, diumenge dia 28 d’octubre:

A càrrec de Vicente García-Delgado i Mireia Espelta
● Museu del Montsià: muleta, pontones i barquet d’arròs.
● Ecomuseu del Delta de l’Ebre: llagut.
● Passos de barca al Delta.
● Casa de Fusta i l’Encanyissada: barquets de bassa.
Dates: 27 i 28 d’octubre
Lloc: Centre d’Educació Ambiental (Deltebre)
Informació i inscripcions: Tel. 977 482 181 i 977 702 954

dilluns, 1 d’octubre del 2007

Terres de salabror


La història inventada de la familia Fatsini és el fil del relat que explica en aquest llibre la vida dels primers pagesos colonitzadors del delta dret de l’Ebre.
Estos homes i dones van emprendre l’aclaparadora tasca de convertir els aiguamolls en arrossars, utilitzant eines rudimentàries, desafiant el paludisme, amb estreta col•laboració amb el riu. L’Ebre i l’esforç d’estes persones són els veritables protagonistes de la transformació d’un món en un altre. El llibre vol respondre a les preguntes que es fan les noves generacions envers el comú del qual en són part.