Pàgines

dissabte, 22 de setembre del 2007

Costums d'abans


El cultiu de l'arròs va fer que la vida al delta s'adaptés completament al seu cultiu, ja que pràcticament la totalitat de la gent vivia directa o indirectament de l'arròs.

A l'hivern, quan l'arròs ja s'havia recol·lectat, es condicionaven els canals i desguassos i es preparaven les terres per a la nova collita i també es treballava en altres feines com el marisqueig, anar a la garriga, recollir olives, fer mascles, s'anava a pescar, caçar, etc.

També hi havia el costum entre moltes de les famílies que tenien carro d'anar durant una part d'aquest temps amb el carro a la mar. Per fer això es preparava el carro amb el tendal i es portava tota la família a la mar on s'improvisava una espècie de barraca al costat del carro amb el tendal i canyes per poder protegir-se una mica del sol i també per si plovia. Allà s'estaven una o dos setmanes.

Durant aquest temps es prenia el bany i el sol, es pescava i es practicaven jocs tradicionals. Amb aquestes estades a la mar es combatia millor la calor. A la platja hi havia menys mosquits, es pescava i es marisquejava amb abundància per menjar, i es feia exercici preparant-se per a la dura temporada de la sega. Però l'objectiu principal era estalviar, ja que no es gastava electricitat (si en tenien), menjaven el que pescaven, els homes no anaven al bar, i no hi havia cap botiga ni servei prop on es pogués fer cap tipus de despesa.

Text i foto: Revista tot parc, oferta turística i de serveis.

2 comentaris:

An ha dit...

Ei Joan

La foto és molt xula!!

Saps de quin any és i el lloc???

Records

Àngels

Joan L. ha dit...

Hola An,

La foto s'ha publicat a una nova revista sobre el Delta que s'ha editat des de fa poc, de totes formes miraré de guardar-te un exemplar si en trobo.

Xao.