Pàgines

dimecres, 24 d’octubre del 2007

Els beneficis de l'exercici a la natura (I)


Estan àmpliament demostrats els efectes beneficiosos de l'activitat física regular. L'activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, a controlar la pressió arterial, a millorar la diabetis, a desenvolupar força muscular, a controlar l'artrosi, a millorar la mobilitat, a reduir la depressió, a prevenir l'osteoporosi, a reduir el risc d'infart cerebral i a reduir l'estrès.

Vivim uns temps complexos per a les persones. Sovint el tipus de vida que portem ens complica les coses i sorgeixen problemes. Tot plegat ens fa viure en un estat d’estrès, de vegades massa constant. El nostre benestar físic i psíquic se’n pot veure afectat. Per això, ens cal cercar solucions i portar a terme activitats que ens equilibrin i mantinguin la nostra salut integral.

Entre d’altres, una manera adient d’evitar els efectes negatius de la nostra manera de viure és adquirir hàbits positius com, per exemple, el costum de caminar per indrets envoltats de naturalesa, gaudint de paisatges i d’entorns carregats d’energia benefactora.

A les Terres de l'Ebre tenim un ampli ventall de itineraris per la costa i per l'interior, també tenim a tocar dos Parcs Naturals que esn ofereixen infinitats de rutes per a caminar, és una activitat que està a l'abast de tothom i és bo per a la salut. Cada dia, camineu a bon pas 30 minuts, com a mínim. Els qui vulguen oferir algun itinerari que creuen que val la pena o algun indret de les nostres terres que us va agradar o sorpendre no dubteu a publicar-ho a aquesta mateixa pàgina, o també hem podeu enviar un correu amb el text a deltadelebre@hotmail.com.