Pàgines

dilluns, 24 de març del 2008

La flor de sal (1ª. Part)



La flor de sal i les seves característiques especials fan que actualment sigui una de les sals de moda. La societat INFOSA, empresa que explota les salines de la Trinitat (Delta de l’Ebre) és la que comercialitza aquest producte selecte, i ara explico el perquè.
La flor de sal es fruit dels primers efectes de concentració de la sal, o millor dit, son capes molt fines de sal que es troben a sobre de les basses de cristal•lització. Aquestos microcristalls són recol•lectats diàriament amb sistemas manuals i de forma artesanal, seguidament es passa a l’assecat i posterior envasat del producte, per tant, un producte 100% natural i no porta cap additiu. La flor de sal es molt apreciada per ser rica amb clorur de sodi, de magnesi i de potasi, per resumir, bàsic per al nostre organisme.
Per cert ¡¡, sabeu d’on prové el nom de salari? de sal. Antigament aquest tipus de sal era el privilegi dels treballadors de les salines en complement als seus salaris. Ara, ja podem entendre el perque de tantes torres de vigilància rodejant les salines de la Trinitat al Delta.