Pàgines

dilluns, 28 de juliol del 2008

Es presenta un nou aerogenerador al Perelló


El divendres passat es va presentar al Municipi del Perello l'aerogenerador Eco 100, de tres megawatts de potència, de fabricació estatal i el més gran instal·lat a l'Estat. El nou aerogenerador es troba al parc eòlic de la Collada, al Perelló, i produeix pràcticament el doble d'energia que els altres aerogeneradors fabricats per l'empresa.

El nou aerogenerador te una alçada de 100 metres de diàmetre de rotor i 140 metres d'alçada, la mateixa alçada que la coneguda Torre Agbar de Barcelona.

El Perelló és un dels municipis catalans amb major presència eòlica, ja que compta amb tres parcs eòlics que sumen 64 aerogeneradors.

L'energia eòlica compta actualment amb uns 14 parcs en funcionament, sobretot a les comarques de Tarragona. Però aquest nombre farà un increment espectacular els pròxims anys, perquè ja n'hi ha una cinquantena més d'autoritzats distribuïts per comarques com l'Anoia, la Segarra o l'Alt Empordà, tot i que la meitat de les noves instal·lacions es concentraran a les comarques de Tarragona.


Foto; lamalla.net