Pàgines

dimecres, 27 d’agost del 2008

Les festes majors dels nostres pobles


Estem amb època de festes majors, uns pobles ja les han acabat, altres estan immersos i d’altres ja les tenen prop, però si ens fixem amb el conjunt d’actes de cada poble molts d’ells continuen celebrant actes tradicionals, com ara els bous, les ofrenes a les seves patrones, concurs de paelles, tirades al plat etc. Tot i que les festes d’ara hi ha una semblança amb les d’abans, no deixa de ser curiós els cartells de festes dels anys 50, en concret els de l’Illa de Buda, una publicitat acompanyava els actes que es realitzaven;

Bar y restaurante “Casa Salona”, paellas por encargo, especialidad en “ pollastres de tres cuixes”, gatos al horno.

Salón de Té el Cadell, especialidad en caldo de capadella.

Hotel el Pajar, paja nueva, sin usar, económico, comodidad, pero un poco de “picó”. Cada cual que se rasque.

Publicitat de les festes de l’illa de Buda del 3 y 4 de juliol de 1948. Segurament cap d’aquestos bars y restaurants existia, però de ben segur que feia riure a mes d’un.

¡¡ M’agradaria saber si avui dia ens ficarien aquesta publicitat acompanya’n algun dels actes de festes d’avui dia ¡¡, possiblement ens tractarien de bojos, contant que aquell petit espai s’hauria de pagar, es clar ¡¡. Concretant encara mes, els llibres de festes majors d’alguns barris i pobles d’ara com les veieu?, de vegades sembla que estiguis llegint el conegut “páginas amarillas” en versió Terres de l’Ebre.

Continuarà…