Pàgines

dijous, 11 de març del 2010

Visites guiades a l'ermita de l'Aldea


L’entorn de l’actual ermita de la Mare de Déu de l’Aldea era una almúnia musulmana amb una torre encastellada. A partir de la conquesta cristiana, a mitjans segle XII, el castell es reformà i s’aixecà la torre per tal de controlar millor el territori. Aquesta torre de guaita es va refer, almenys, en dos ocasions: el 1586 i el 1856.
I el 1914 la van enderrocar, degut al mal estat en que estava. La torre actual és una reedificació feta l’any 1936. Des de la terrassa de la torre es pot gaudir d’unes bones vistes de tot el territori, especialment del Delta i el tram final del riu Ebre. Unes recents excavacions arqueològiques han permès redescobrir el castell de l’Aldea. Durant la visita guiada, a més d’accedir a la torre de l’Aldea, també es podran contemplar les restes arqueològiques d’aquestes antigues dependències, aixecades pels àrabs damunt de les estructures d’una vil·la o factoria romana. A
l’interior de la torre hi ha el Centre d’Interpretació de la Torre, que ens ajudarà a conèixer més a fons aquest patrimoni defensiu. Dies i horaris de les visites guiades a la torre i les restes arqueològiques del castell de l’Aldea
Resta de dies de la setmana: visites concertades (únicament amb reserva prèvia).

Març 10
Dissabte 13: a les 10h.
Dissabte 20: a les 16 h.
Diumenge 21: a les 12 i a les 13 h.
Dissabte 27: a les 10 i a les 11.30h.

Preus: Visites guiades gratuïtes.

Observacions: La visita a la torre de l’ermita de l’Aldea tindrà una durada d’uns 45 minuts, aproximadament.
Com arribar: El punt de sortida de les visites serà l’Oficina de Turisme de l’Aldea, situada al costat de l’ermita de la Mare de Déu de l’Aldea i la mateixa torre que es visitarà i a uns 2 km, aproximadament, al sud-est del poble.
Com contactar: Per a reserves i informació sobre la torre de l’ermita de l’Aldea i les visites guiades. Telèfon 977 44 96 54 (Consorci per a l’execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre (PDTTE), de dilluns a divendres, de 9 a 15 hores) i visitesguiades@gmail.com (Consorci per a l’execució del PDTTE).
Webs: – Ajuntament de l’Aldea www.laldea.org
– Consorci per a l’execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre www.pladeturisme.cat

Foto: foro-ciudad.com