Pàgines

divendres, 14 de setembre del 2012

Festa de la sega a Deltebre


Aquest proper diumenge, 16 de setembre, es celebra a Deltebre una nova edició de la Festa de la Sega que mostra com es segava antigament l'arròs al Delta de l'Ebre.
Com ja és tradicional la festa començarà a les 10 del matí amb el 7è Tomb de la Sega que recorrerà els principals carrers de la població fins al recinte de la festa, les Barraques de Salvador, i que compta amb la participació de l'Associació Tres Tombs de Deltebre. A partir de les 11 del matí començarà la sega, a càrrec dels segadors experimentats i a continuació es permetrà la participació dels visitants que ho desitgen. També es farà una demostració de les tasques tradicionals relacionades amb la sega com batre a pota, erar, picar en cadup o envasar. A la festa també hi haurà l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i la Colla sardanista i de jotes de Deltebre. Al mateix recinte festiu Mercadet de productes autòctons i objectes tradicionals.



La festa de la Sega continuarà amb un dinar popular a base de productes típics del Delta de l'Ebre per a 500 persones. Per reservar el tiquet, al preu de 15€, s'ha de trucar a l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Deltebre (977 48 93 09). Després del dinar hi haurà tindrà lloc la cinquena edició del Concurs de Cant de Jota Improvisada, jocs tradicionals, i campionat de birles a càrrec de Tradicions, Natura i Turisme Polet.



Coincidint amb la festa diferents restaurants de la localitat organitzen un Menú especial durant el dia.

A més a més en aquesta edició el visitant es podrà desplaçar a la festa amb el Tren Turístic, preu d'anada i tornada 2€. La sortida a les 10 del matí des de la Plaça de l'Ajuntament; amb parades a l'esglèsia de l'Assumpció i el Camp Nou.