Amb el títol licor d'arròs volem encetar una nova publicació sobre aquesta beguda que tant èxit ha tingut a les nostres terres, un producte elaborat amb diversos ingredients, entre ells l'arròs i la farina del mateix arròs, uns amb graduació baixa, i uns altres amb graduació més alta, diferents marques i diferents ingredients, per això avui volem fer cinc cèntims de tot el mercat que últimament esta tan de moda a les nostres terres.
El primer licor d'arròs va venir de la mà de la cooperativa arrossaires del delta, amb la marca segadors del delta van treure al mercat la primera licor crema d'arròs, una beguda amb una graduació baixa, 17 % alcohol, ideal per a després de les menjades, una beguda que recorda a l'arròs amb llet, crema catalana, etc, una beguda molt suau i molt refrescant a l'estiu. Passat uns mesos, i amb la mateixa marca segadors del delta, van treure el licor d'arròs amb herbes, un licor semblant als "orujos" però molt més suau, amb una graduació de 30 %, una beguda que tot i que no ha acabat tenint l'èxit del primer, podríem dir que és el segon referent d'aquestes begudes de la marca segadors. Seguidament a aquestes dos begudes van treure les no tant exitoses begudes de licor d'arròs amb figues, amb una graduació de del 20 % d'alcohol, beguda que recorda a una mistela negra, amb gust de panses, i més predominant gust d'alcohol, i com a últim el licor d'esperit, bàsicament alcohol extret de la fermentació del mateix, amb una graduació molt més alta, 40% d'alcohol.
Tots els quatre licors elaborats a la casa bardinet, a la població de Gelida província de Barcelona, i distribuïts per la cooperativa d'arrossaires de Deltebre. Seguidament, i una destil·leria centenària com és la destil·leria Lehmann de la població de Tortosa, va treure al mercat el licor d'arròs Bomba, licor semblant al licor de crema d'arròs de la cooperativa d'arrossaires però per a nosaltres més suau al paladar, podríem dir que amb la mateixa cremositat però amb una graduació del 16 % d'alcohol, també amb ampolla de 200 ml. I per acabar, i recentment acaben de treure el licor Bombó d'arròs Bomba, un licor suau que ens recorda al gust a xocolata, amb cremositat, un 16 % d'alcohol, també aconsellable tastar-lo amb gel, Els últims licors elaborats i distribuïts a Tortosa, les terres de l'ebre.
Esperem haver resolt probablement algun dubte sobre aquestes begudes, casi be obligades a la taula de les terres de l'ebre. Totes elles les trobareu a la nostra botiga, a l'avinguda Sant Jaume d'Amposta (costat oficina turisme), com a la mateixa botiga online www.labotigadelriu.com .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada