Pàgines

diumenge, 3 de gener del 2010

La via verda


La via verda és una ruta turística que transcorre per l’antiga via fèrria de la Val de Zafán, on, atès l’interès del govern de l’Aragó per tenir port de mar per explotar els seus productes, es va construir un traçat de tren en què estava projectada la unió del municipi de la Puebla de Híjar amb Tortosa.

Les obres es varen començar el 1882, però a causa de diversos problemes, no fou fins l’any 1942 quan es va poder inaugurar. La vía va estar en servei durant 31 anys i es va tancar definitivament el 17 de setembre de 1973. Durant els primers quilòmetres de la via es va vorejant el riu, a partir de Benifallet en direcció Arnes comença a ser més aspre endintsant-se entre muntanyes i serres, el qual es descobreixen llocs d’un paisatge encantador i que amb el cotxe és imposible poder accedir-hi. Sobretot, tant si es realitza un tram a peu, amb bici o cavall aconsellem llanternes, ja que es passa per dintre dels antics tunels de la via, els quals fa l’itinerari d’allò mes interessant i diferent. Per a informació de l’itinerari complet o empreses de lloguer de bicicletes podeu trucar a oficines d’informació, entre elles la oficina de Tortosa 977 51 08 22 i Horta de Sant Joan 977 43 56 00 o visiteu l’empresa d’activitats d’aventura www.esgambi.es.

Foto: Josep Torta

1 comentari:

Vicent Pellicer Ollés ha dit...

Preciosa imatge, la del viaducte del Via Verda, i un magnific itinerari per gaudir dels paisatges naturals de la nosta terra.