Pàgines

divendres, 12 de febrer del 2010

Nou itinerari de la zona del Garxal a la desembocadura


El Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Deltebre, ha creat un nou itinerari per recórrer el Parc Natural en bicicleta.

L’itinerari comença al Muntell de les Verges, duna natural a la vora del riu Ebre que representa, amb els seus 4 metres, un dels punts més alts de tot el Delta. Continua per la zona de la desembocadura, la bassa del Garxal i l’urbanització Riumar, per acabar de nou al Muntell en un recorregut total de 6,8 Km.

Els objectius principals d’aquest nou itinerari són, per una banda, millorar la seguretat dels ciclistes, mitjançant el disseny d’un recorregut que eviti, en la mesura del possible, el trànsit de bicicletes per vies amb un ús motoritzat elevat; i, per l’altra, potenciar el turisme lúdic i esportiu, fent possible que aquest públic pugui desplaçar-se pel Delta fins als llocs d’interès a través d’unes vies específiques.

El nou itinerari circula en un 50% per carrils bici (Garxal i GR 99), i en un 50% per camins d’ús agrícola. El delta de l’Ebre és un espai ideal per a la pràctica de la bicicleta. Durant els darrers 15 anys s’ha anat intensificant gradualment la densitat d’usuaris, interns i externs, que troben en aquest espai un lloc idoni per a la pràctica de la seva afecció preferida: la bicicleta. El Delta presenta un enorme potencial per als cicloturistes. Es tracta d’un territori completament pla, amb paisatges variats, on destaquen les basses litorals, els camps dunars, els arrossars, els sosars i les platges inacabables de sorra fina. La combinació d’aquests elements amb l’observació de la flora i fauna presents al recorregut permet engrandir l’encant dels itineraris.

El tríptic el podeu descarregar als itineraris que hi han publicats a la dreta d'aquest bloc.

Font: parcs de catalunya