Pàgines

dimarts, 8 de febrer del 2011

Lo nostre arròs


Avui he volgut dedicar el tema del bloc a l’arròs que comercialitza una empresa familiar d’Amposta, una família dedicada des de fa molt anys al cultiu de l’arròs i que fa poc van decidir començar un nou projecte per tal de donar a conèixer el producte que ells mateixos elaboren i que finalment, van decidir fer un nou pas per tal de poder envasar-lo i comercialitzar-lo amb el nom de “lo nostre arròs”. Finalment i desprès d’un llarg procés van començar a veure llum a l’iniciativa, la construcció d’un molí situat a la partida Panissos d’Amposta i que conseqüentment els donaria pas a poder elaborar l’arròs una vegada segat dels camps de la seva mateixa propietat.

Els productes que decidien comercialitzar son varietats conegudes al Delta de l’Ebre, la varietat Bomba, de grà rodó i que és considerat pels experts d’una qualitat extraordinaria gràcies a la seva composició química, amb una proporció perfecta d’amilosa i amilopectina. És el més preuat i indicat per a plats típics de la cuina mediterrània com la paella.

La varietat marisma, destaca per ser un arròs suau i tendre, conté més midó que l’arròs llarg. És el més utilitzat a Europa. És el més indicat per fer arròs caldós i arròs amb llet.

I finalment la varietat Carnaroli, és una de les varietats `més famoses que es conreen a Itàlia. De grà gruixut i blanc posseeix un òptim equilibri entre bona capacitat d’absorció i pèrdua relativament baixa de midó durant la cocció, li confereix la textura típica de cremositat ja que té més contingut d’amilosa. És considerat un arròs excel•lent per a la preparació d’arròs caldós i risottos.

Per poder rebre aquest producte a domicili visiteu el nou bloc de l'agrobotiga (clickeu aqui).