L’estiu s’acaba, comença l’activitat al Delta de l’Ebre, un centenar de segadores comencen a recollir els fruits de l’any, el paisatge del Delta comença a canviar, no tan sols pel color, si no per l’afluència de maquinària agrícola, carretes, tractors, pagesos amunt i avall transportant les grans segadores, també canvia el clima i per tant les nits ja comencen a ser més fredes, les postes de sol comencen a tenir els colors blaus, ataronjats i grocs, plens de colors espectaculars, els camps d’arròs es converteixen amb miralls, milers d’aus comencen a hivernar al Delta, unes altres fan parada per alimentar-se i continuen el seu camí, altres vénen a establir-se a la tardor i l’hivern.
Probablement la tardor sigui una de les millors èpoques per visitar el Delta, al menys pel que fa a paisatge, colors i fauna. Veure el pas de migració de les grues, o com arriba la fredeluga son moments que només es viuen un cop l’any. Avui he aprofitat per ajudar a anellar unes quantes aus, aprofitant una xarxa que els ocells no perceben i finalment acaben enganxant-se, per desprès i no més de 10 minuts, s’agafen per pesar-los, prendre les mides, observa la grassa corporal, plomatge, sexe, edat i varies dades més, de fet, portar una anella és similar a la de portar un DNI però parlant ornitològicament, d’aquesta manera, al igual que als humans, es controla el flux de migració, i s’estudien a tant a nivell Europeu com a la resta del mon amb l’intercanvi de dades i publicacions a pàgines web relacionades al mon de l’ornitologia.
Per als qui vulgueu accedir de forma simple i molt detallada a una guía d’aus amb format d’app, us podeu descarregar l’aplicació Aves de España de forma gratuïta (play store), aquesta guia ofereix informació rellevant de la vida i comportament, així com de la distribució i l'estat de conservació, de les 563 espècies d'aus que de manera habitual o ocasional són presents o han estat citades en el territori español. També ofereix rutes per vint enclavaments de gran importància ornitològica, entre elles el Delta de l’Ebre. Els textos s'acompanyen de nombrosos recursos sonors i gràfics: cants, vídeos, fotografies, il•lustracions i mapes.
URL APLICACIÓ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alborgis.seo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada