Pàgines

dimarts, 28 d’octubre del 2008

El silur


És un peix de dimensions grans que pot arribar a mesurar entre1 i 2 metres a la fase adulta, però s’han arribat a pescar exemplars de més de 3 metres. No té escates però està cobert d’una capa de pell de mucosa, típica dels peixos anquil•liformes i també dels ictalúrids i dels silúrids, per a que ens entenguem, la mateixa mucosa que segrega l’anguila quan l’agafem amb les mans, diuen que és un mètode d’autodefensa.

Animal d’hàbits nocturns, encara que també es desplaça durant el dia. A la fase adulta es pot alimentar de peixos , amfibis i fins a polls d’ocells aquàtics, ¡¡ imagineu-se !!.

La seva reproducció pot anar de maig a juliol, sempre que l’aigua no sigui inferior a 18 graus, i el sorprenent és la seva reproducció, fins a 30.000 ous per cada quilogram de pes.

Al Delta de l’Ebre a colonitzat el riu i canals, i això que era un peix introduït a la conca de l’Ebre per a la pesca esportiva, finalment ha passat a ser un dels depredadros de peixos autòctons com l’anguila, el llobarro, etc. Per finalitzar, dir-vos que cada any el seu nombre de captures i el tamany va a l’alça, per tant, a hores d'ara un peix impossible d’eliminar.

Foto: la coctelera.com

3 comentaris:

F. Xavier Solé Guimerà ha dit...

s'estan convertint en un veritable problema per les espècies autòctones del nostre riu.

saludos

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
蚵仔麵線Jeff ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.