
El cultiu de l'arròs va fer que la vida al delta s'adaptés completament al seu cultiu, ja que pràcticament la totalitat de la gent vivia directa o indirectament de l'arròs.
A l'hivern, quan l'arròs ja s'havia recol·lectat, es condicionaven els canals i desguassos i es preparaven les terres per a la nova collita i també es treballava en altres feines com el marisqueig, anar a la garriga, recollir olives, fer mascles, s'anava a pescar, caçar, etc.
També hi havia el costum entre moltes de les famílies que tenien carro d'anar durant una part d'aquest temps amb el carro a la mar. Per fer això es preparava el carro amb el tendal i es portava tota la família a la mar on s'improvisava una espècie de barraca al costat del carro amb el tendal i canyes per poder protegir-se una mica del sol i també per si plovia. Allà s'estaven una o dos setmanes.
Durant aquest temps es prenia el bany i el sol, es pescava i es practicaven jocs tradicionals. Amb aquestes estades a la mar es combatia millor la calor. A la platja hi havia menys mosquits, es pescava i es marisquejava amb abundància per menjar, i es feia exercici preparant-se per a la dura temporada de la sega. Però l'objectiu principal era estalviar, ja que no es gastava electricitat (si en tenien), menjaven el que pescaven, els homes no anaven al bar, i no hi havia cap botiga ni servei prop on es pogués fer cap tipus de despesa.
Text i foto: Revista tot parc, oferta turística i de serveis.