Pàgines

dimecres, 24 de gener del 2007

Itinerari desembocadura (Garxal)


Aquest itinerari pensat per a fer a peu, comença al mateix aparcament del Restaurant Nuri, des d’on seguirem el riu fins a trobar-nos a la dreta el “Muntell gros” o “ de les Verges”, el punt més alt fix de tot el Delta (4-5 m), convertit en un mirador.

Un cop havent passat el port i resseguint riu avall, veurem el far del Garxal, on justament a mà esquerra comença el camí de sorra, allí mateix podrem observar un plafó informatiu de la llacuna del Garxal, essent la llacuna que a continuació visitarem.

Tot seguit agafem el camí de sorra fins que ens porta al mirador (hide) del Garxal, on podrem observar les aus que l’habiten. Seguint el camí arribarem al passeig de la urbanització de riumar, on tot seguit a mà dreta (direcció al mar), ens trobarem un mirador per contemplar el paisatge.

La Platja de riumar disposa d’un conjunt de passarel•les de fusta, l’ús de les quals suggerim per gaudir del paisatge dunar sense destruir-lo. Un cop haguem arribat al final podem tornar pel mateix lloc o, també podem seguir els indicadors que ens porten fins al càmping l’Aube. Una vegada veiem el càmping, podem tornar a resseguir el riu a mà dreta fins arribar al punt de sortida.

Dificultat: baixa / Temps: 3 hores a un ritme suau