Pàgines

dimarts, 6 de maig del 2008

Primers tractaments per controlar les poblacions de mosquit al Delta


A partir de finals de maig el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE) ha iniciat la campanya de control de les poblacions de mosquit al Delta de l'Ebre, que s'allargarà fins a finals d'octubre. El primer tractament aeri es va realitzar amb èxit en 110 hectàrees d'espais naturals litorals.
Un equip de deu persones treballa ja des del mes de febrer en la vigilància i control dels possibles focus de proliferació de l'insecte, però va ser la setmana del 20 de maig quan es va iniciar la campanya amb el primer tractament.

El pas d'un front meteorològic i el consegüent descens de la pressió atmosfèrica van fer que el nivell del mar augmentés uns 25 centímetres, inundant diverses zones litorals del Delta de l'Ebre.

Aquestes són les circumstàncies idònies per a l'aparició de larves de mosquit i van obligar els tècnics a realitzar un tractament aeri amb el producte biològic BTI (el mateix que s'empra contra la mosca negra al riu Ebre), en un total de 110 hectàrees de les zones de l'Encanyissada, la Tancada, Eucaliptus, l'Alfacada, Buda, Riumar i les Olles. Les prospeccions realitzades posteriorment n'han demostrat l'eficàcia.

Un altre focus important d'atenció per evitar la proliferació dels mosquits són els arrossars. Tot just aquests dies s'està procedint a la inundació dels camps i la sembra del cereal, de manera que els tractaments aeris en aquests espais no es realitzen fins a finals de juny, segons explica el director del CODE, Raül Escosa.
Foto: ebre.info
Text extret del diari de Tarragona