Pàgines

dilluns, 14 de juliol del 2008

Elaboració del biodièsel a partir de microalgues




Els investigadors de les instal•lacions d'aqüicultura de l'IRTA a la Ràpita estan duent a terme treballs de recerca per obtindre biodièsel a partir de conreus controlats d'algues microscòpiques, tot i que fins al moment només s'ha aconseguit produir en àmbits experimentals i amb uns costos molt elevats. Es tracta d'una investigació conjunta amb la Universitat Rovira i Virgili (URV).
Tal com ha explicat Carles Ibáñez, es tracta d'una investigació conjunta amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) on els tècnics de l'IRTA identifiquen i aïllen les espècies locals d'algues "potencialment interessants", per tal d'estudiar-ne el potencial productiu, i un cop identificades les millors espècies, es passa aquest material als investigadors químics de la URV perquè proven les algues en l'obtenció del biodièsel.

De moment, segons Ibáñez, "només s'ha aconseguit obtindre biodièsel en l'àmbit experimental i amb uns costos molt elevats", ja que "tot i l'augment del preu del petroli, aquest segueix sent barat" en comparació amb la inversió que requereix el nou procés que s'està investigant. Aquesta generació de combustible biodièsel es fa a partir de conreus controlats d'algues microscòpiques. Es preveu que en dos anys es puguen presentar els resultats finals de l'estudi dut a terme per l'IRTA i la URV.

Ibáñez ha advertit que "cal ser prudent" amb la publicitat d'aquestes investigacions, que s'estan fent arreu del món, ja que "s'han creat expectatives exagerades". El director de la unitat d'ecosistemes aquàtics de l'IRTA ha manifestat que aquest biodièsel "seria un complement al petroli, mai una alternativa".




Foto: Irta.es
Text extret www.ebredigital.es