Pàgines

dilluns, 2 de març de 2009

Les galeres i ostres del Delta


L’any passat la galera va ser la segona espècie que més recaptació va comportar per a la llotja rapitenca, després del lluç, amb un valor total d’1,2 milions d’euros. Amb tot, la major part de captures, fins al 70 per cent, es van vendre al mercat andalús, on la galera sí que gaudeix de gran prestigi gastronòmic.

En aquesta època de l’any, quan l’aigua del mar està més freda, és quan la galera té una major qualitat. La seva textura i sabor són extraordinaris, afirma Joan Pons, del restaurant Miami Can Pons. Així, aquesta setmana s’ha pagat a la llotja a una mitjana de quatre euros el quilo (a sis euros en el cas de la galera ovada).

Com en el cas de la galera, l’ostra rissada del Delta de l’Ebre es ven en un 80
per cent fora de Catalunya, concretament al mercat francès. «La promoció que en fem és important i hem notat un increment del consum aquí, però no és suficient», explica el productor Agustí Bertomeu. En aquest sentit, insisteix que cal eradicar la creença falsa que l’ostra és un producte de luxe. «Ara es ven a 3,5 euros el quilo al productor».


Text extret del diari de tarragona
Foto: provisionals.blogspot