Pàgines

divendres, 26 de gener del 2007

El flamenc, un referent del Delta de l'Ebre


El flamencs, tot i haver-ne 5 espècies diferents, l’espècie que hi ha concretament al Delta es el flamenc rosat (Phoenicopterus ruber roseus). La seva forma de vida que envolta aquesta au no deixa de ser curiós, la seva altura, les seves costums, etc.

Al Delta de l’Ebre l’últim cens d’aus ha augmentat amb 5.000 individus més que l’any anterior, per tant, la colònia de principis d’aquest any s’ha comptabilitzat amb 13.000 flamencs. Aquesta au s’alimenta de petits invertebrats aquàtics, plàncton i algues, tots ells d’un cos microscòpic. Al delta de l’ebre es troben a les llacunes de poca profunditat, com poden ser la Tancada, l’Encanyissada i el Garxal, llacunes amb profunditats d’uns 50 cms aproximadament.

Per donar una exemple referent a l’alimentació, al llac Elementeita (Kenia), es va calcular que la població existent de 20.000 flamencs establerts s’empassaven 8,5 tones d’aliment diari. També dir que els flamencs rarament tenen una vida que passa dels 30 anys.

El comportament social no passa per alt, no només viuen en colònies a l’època de reproducció si no també la resta de l’any, fins i tot a l’hora de reproduir-se no son capaços de fer-ho si tenen un nombre mínim d’individus.

Al delta de l’ebre l’any 2004 es va realitzar el primer anellament de flamencs, el primer d’aquesta espècie a Catalunya, la finalitat d’aquesta feina es la de permetre la lectura a distància i identificació de cada animal en el transcurs de tota la seva vida. Els primers resultats de l’anellament van ser sorprenents, dels 399 polls anellats, es van identificar 260, els llocs on es van identificar podien ser relativament prop, com Girona o Mallorca, o de països llunyans com poden ser Itàlia o Tunísia, i fins i tot, es van identificar 6 individus a Siracusa (Sicília), a 1.315 Km del Delta de l'Ebre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El text està molt bé, jo estic fent un treball, i tot i que la pàgina té molta informació, ja la havia trobat en altres pàgines web.

Anònim ha dit...

anònims person say....
oh yes it's a good text of course.
I'm preparing an exposicion of flamenc in the school cause next week we go to the delta del ebre.
thank you !!!
bye
an english person...