Pàgines

dijous, 8 de novembre de 2007

"L'amotet de l'oncle Patut"


Llegint llibres sobre el Delta sempre hi ha aquell toc d'humor que caracteritza als que hi vivim, aquelles anecdotes i aquelles persones que amb mes o menys gracia sempre fan riure, amb aquest cas us explico l'anecdota de "l'amotet", un invent que va canviar la vida de molts habitants del Delta.

L'oncle Ptut llüia més que no passejava la seua moto pel poble. I el primer afortunat en gaudir del seient del paquet va ser son germa, l'oncle Quico de l'Egua. Volia impresionar al seu germà i la punteta de gas que va fer servir per anar pel poble, en agafar la carretera del Toll se va convertir en un forçament del canell dret camí de la fractura de carpians i metacarpians.

A Quico, la carretera del Toll, reviradeta com era, se li feia més i més estreta, ni punt de comparació en quan anava en carro, més estreta que mai no l'havia vista i al mateix temps la velocitat li donava sensació d'estar creuant una immensa massa de vent de dalt.

- Joan !!, va demanar Quico amb veu que semblava angoixada.
-Que vols?! (Ara me demanarà que afluixe, va pensar Joan).
Quico estava que es cagava de temor, li calia buscar una sortida ràpida per aconseguir que son germà disminuís la velocitat...
- Joan, no trobes que esta ventada mos farà mal a l'arròs?

Text:Arri matxo entra fora (Agustí Bertomeu Fornós)
Foto extreta del mateix llibre.