Pàgines

dimarts, 10 de juny del 2008

Neix una nova marca d'oli a les Terres de l'Ebre


L’Oli Cocons és un producte sorgit directament de la terra. Tradició i modernitat han donat com a resultat un excel•lent oli extraverge de la varietat arbequina cultivat exclusivament a la Finca Cocons i Finca Ametllers, situada al municipi d'Amposta. La varietat Arbequina és una de les més conegudes i apreciades de la Península Ibèrica. Conta la història que aquesta varietat prové de Mallorca, la qual el Rei Jaume I va portar a Catalunya on el Senyor d’Arbeca, un dels seus súbdits, la plantà al seu feu, a la comarca de Les Garrigues; i és d’aquí d’on li prové el nom. Hi ha d’altres fons que opinen que fou introduïda a Espanya pels templaris.

L’arbre és d’aspecte mitjà, frondós i de bona imatge quan està carregat. Resistent al fred i la sequia. La seva extensió va des de les províncies de Tarragona i Lleida, amb denominació d’origen pròpia, fins a Saragossa, Osca i Terol, encara que últimament s’ha estès el seu cultiu a Andalusia.

A més a més, teniu la posibilitat de disposar de l'oli Coccons en diferents envasos, segons siguin les seves necessitats, i mai, sense deixar de banda una presentació única i que caracteritza una marca de prestigi.

Tots aquestos envasos els podeu trobar a l'agrobotiga del costat de l'oficina de turisme d'Amposta, o be a l'Agrobotiga de la Casa de Fusta.