Pàgines

dilluns, 15 de setembre del 2008

Les festes a l’illa de Buda II




La primera part de les festes de l’illa de Buda varem comentar la imaginació que tenien per celebrar les festes de l’illa, la seva publicitat, etc, i aquesta segona part voldria comentar-vos alguns dels actes tan curiosos com els que detallo a continuació.

“Primer partido del torneo triangular de futbol eliminatorio, entre los potentes equipos la Peña CAMIONETA y peña CAMANY”, però el que hem fa gracia i clar, normal en aquells temps, és els noms de l’alineació, Rastoco, Blancanieves, Panchito, Patrones, Caseret, Carbó, i més que hem deixo de nombrar d’una llista llarga.

Despres també realitzaven l’activitat de tir al plat, “tomarán parte todos los tiradores de la isla , disputandose un gran trofeo donado por D. Victor Noche, al último clasificado se le prestarán 1000 pesetas, para que se compre cartuchos y se entrene en vista a los concursos del año que viene”.

“ Como final de fiesta se disparará una gran barraca de fuegos artificiales en el centro del río Ebro desde el llaud “Mary Juana”. Imagineu-se avui dia fer uns focs artificials a sobre un llaud, quina paperassa ens tocaria fer, ¡¡ a part de que no ens donarien el permís clar ¡¡, en fi, tenien una altra manera de viure, amb les seves misèries d’aquell temps i mals de caps (amb raó), però crec que amb uns valors humans diferents o millors pot ser que els d’ara.