Pàgines

dilluns, 22 de setembre del 2008

Sabíeu que…..




Les espècies de ratpenats europeus son insectívores, només trobem una espècie que menja fruita i una altra que ho fa menja algun ocell a vegades, o sigui que no en hi ha cap que s’alimenta de sang com diu la llegenda.

Un únic ratpenat pot menjar de 500 a 1.000 mosquits al dia, imagineus quin benefici aporta als habitants del Delta, per tant aneu multiplicant, 100 individus es poden menjar al voltant de 75.000 mosquits.

A l’hivern, quan no hi ha insectes, els ratpenats no tenen menjar, per tant han d’estalviar energia i hivernen. Així la seva freqüencia respiratòria (de 4-6 segons pot passar a no respirar durant 60 o 90 minuts).

A l’hora del descans es pengen del revés, d’aquesta forma els arriba sang i per tant oxigen al cervell, fet molt important quan hivernen i tenen un metabolisme molt lent.

Per últim i en cas de que us mossegui un ratpenat, aquí teniu algunes mesures preventives, renteu-vos la ferida amb aigua i sabó (no amb alcohol) i aneu a un centre mèdic, si pot ser amb l’animal que us ha mossegat ficat dins un pot foradat.

Foto: fotonatura.org